Nje implant dentar eshte I perbere nga 3 pjese te ndryshme: rrenja prej Titaniumi, pjesa mbeshtetese, qe zakonisht  lidhet me implantin, dhe korona e porcelanit identike  me ato te dhembeve natyrale qe vendoset mbi te.